Jeugd Jeugd

Catechese en soos vanaf 12 jaar

Al duizenden jaren geloven mensen in God. Waarom? Mensen vertrouwen er op dat God hen zal helpen, of dat God iemand is die naar jou wil luisteren, of dat God degene is die de aarde gemaakt heeft, of ...........................?

Om de week komen we op de vrijdagavond bij elkaar om samen te praten over verschillende onderwerpen. Soms is dat aan de hand van een bijbelverhaal, soms aan de hand van een project waar we mee bezig zijn. Zo bereiden we wel eens een kerkdienst voor waarbij de jongeren het thema, de liedjes en deels de opbouw mogen bepalen. Na het praatgedeelte is er ruimte voor de soos, waarin spelletjes gespeeld worden, bijgekletst wordt en er altijd wat lekkers te eten is. Ook zijn er af en toe uitstapjes, zoals naar een synagoge of een andere bijzondere plek voor levensbeschouwing. Bij feestdagen worden er altijd bijzondere dingen gedaan, zoals gourmetten rond kerst.

Gezelligheid en openheid staan bovenaan: iedereen mag zeggen wat hij of zij denkt! Er zijn nooit goede of foute meningen en ideeën!


Wil je meer weten? Of wil je een keertje komen kijken?
Bel dan met Stijntje Noordijk T.: 043 3472696 of stuur een e-mail E.:
Of mail met Marloes Vegt:

 
Wie en wat? Wie en wat?

Iedereen vanaf 12 jaar, die graag over levensbeschouwelijke vragen nadenkt, andere jongeren wil ontmoeten om hierover te spreken, en om gewoon een gezellige avond mee te hebben, is welkom!

Elke twee weken komen we op vrijdag bij elkaar in het Trefpunt van de Sint Jan (Aureliushof 150), van 19.30 u. tot 22.00 u. Van 19.30 u. tot 20.30 u. hebben we gesprek/catechese, daarna is er tot 22.00 u. ruimte om gewoon gezellig bij elkaar te zijn.
Er wordt vanaf dit jaar ook met een 16+ groep gestart, onder leiding van Marloes. De bijeenkomsten zijn voorlopig tegelijk met de 12+ groep en ook in het Trefpunt, maar dan in het jeugdhonk. De avond ziet er dan hetzelfde uit: eerst gesprek, dan soos samen met de 12+groep. Het komende half jaar doen de twee groepen nog veel samen. In de agenda staat beschreven wanneer de 16+ groep apart in gesprek gaat.